Om Johan

Hej, tack för att ni tittar in!

Jag heter Johan. Jag har bott och/eller jobbat i en rad städer i södra Sverige. Mest i Malmö och Växjö, men även i Göteborg, Jönköping, Kalmar och Ystad. Jag tar uppdrag i hela södra Sverige. Jag bor med sambo och tre barn i Växjö sedan 2020.


Jag har jobbat som filmare och fotograf i drygt tio år, bland annat för HD-Sydsvenskan och Malmö stad. Min förhoppning inför varje bröllop är att bröllopsparet ska ha en fantastisk dag och känna sig bekväma med att jag fotograferar. Det brukar gå väldigt bra och de flesta tycker att det är en både rolig och intressant upplevelse. Jag är lugn och trygg som person och hjälper er steg för steg med hur ni ska posera när det behövs, resten av tiden behöver ni inte tänka så mycket på mig, då smyger jag runt och plåtar vad som händer.


Jag brukar tänka på tre ord som jag tycker sammanfattar vad jag vill fånga i bilderna från ett bröllop: känsla, plats och anknytning. Jag vill få med både de stora och små händelserna så att bilderna tillsammans låter er minnas er dag med alla dess nyanser – en del nervositet kanske, men framförallt stämningsfulla ögonblick och härliga känslor. Kärlek, vänskap, glädje ... :-)


Redigeringsmässigt tycket jag att det viktigaste är ljuset och färgskalan vid tagningstillfället – vad passar bäst för att framhäva känslan i en viss bild? Jag tror att mina bilder ser ut som de gör på grund av att jag inte bara fotograferar med digitala kameror. Mest gör jag förstås det, för att få med så mycket som möjligt, men jag tar med jämna mellanrum också bilder med film. Det gör att jag i redigeringen kan jämföra och matcha färgskalorna och inspireras från den fantastiska känslan som film erbjuder.