Drygt tio år som fotograf!


I mer än tio år har jag jobbat professionellt som fotograf nu och för knappt tio år sedan plåtade jag mitt första bröllop. Det var roligt men också påfrestande minns jag, men jag är väldigt glad att jag fortsatte. En bröllopsdag kan vara påfrestande nu också, men jag har lärt mig en del knep och strategier för att jobba effektivt och utan att stressa i onödan.


Det närmar sig ett år sedan jag sade upp mig från min fasta tjänst som fotograf och videograf för en av södra Sveriges största organisationer inom service för hälsa och omsorg. Det var rätt läskigt att ta steget till att bli företagare på heltid, trots att jag hade drivit mitt företag vid sidan av sedan länge. Hursomhelst – jag har inte ångrat mitt beslut en enda sekund. Jag tjänar lite mindre men jag har så mycket roligare jobb, och det viktigaste för mig – jag styr själv över min tid. Ingen chef styr och ställer och jag slipper alla möten om ... ingenting! Gud vad mycket tid av mitt liv jag har suttit i möten som egentligen inte hade behövts. Varför är alla så galna i att ha möten? Bara undrar ... 😅


Jag har jobbat hårt med att göra en ny hemsida nu. Driver man eget på heltid så får man väl ha en ordentlig hemsida. På min gamla hade jag ingen blogg. Tyckte det verkade onödigt men nu hade jag lust att testa. Jag gillar att skriva – har faktiskt jobbat som skrivande journalist i ett par år (på Vimmerby Tidning), så varför inte? Vi får se hur det går. Det kommer väl mest att handla om mitt jobb som bröllopsfotograf förstås, men kanske om andra fotouppdrag också och kanske om lite ... vad som helst.


Inte universums bästa bild här ursäkta, men den är från ungefär tiden när jag startade mitt företag och plåtade mitt första bröllop – 2012. Tagen tidigt på morgonen utanför mitt dåvarande jobb på Region Skåne i Lund, där jag ansvarade för foto- och videoproduktion för sjukhus och vårdcentraler i Kristianstad, Ystad och Hässleholm. Det känns länge sedan men också ... som ganska nyss.

Tidig morgon, Lund

Gomorron! Och ursäkta bildkvaliteten ... :-D