Bröllopsfotograf i Växjö

Småland & Sverige


Jag fotograferar stora och små bröllop och reser i hela landet.

Hej och välkommen! Jag heter Johan Nyberg och jag erbjuder foto- och videotjänster som bröllopsfotograf. Jag utgår från Växjö men tar bara en liten extra, fast taxa för resande och övernattning, oavsett var i Sverige ni önskar boka bröllopsfotografering eller film.

Genuina känslor


Äkta, avslappnat och gärna lite kul


Mitt mål är att fånga era personligheter och er kärlek i en fin och autentisk berättelse om er dag. De stora och de små händelserna.


Jag arbetar dokumentärt för att era bilder ska bli naturliga och avslappnade. Jag gillar när det är okonstlat och enkelt. Det "äkta" brukar bli de bästa bilderna så jag försöker att inte krångla till det med krystade poser och tvingar aldrig någon att le – det brukar komma av sig självt och om det inte gör det så blir det lika bra ändå! Jag är entusiastisk, lugn och positiv och när det behövs guidar jag er steg för steg så att ni kan slappna av och bara vara er själva. Ni behöver inte vara oroliga för att ni ska känna er obekväma. Det brukar gå jättebra och det brukar vara roligt!


Jag tycker att bilderna gärna får vara lite kul – och så klart ska de vara vackra. Jag försöker alltid att vara kreativ när jag dokumenterar en bröllopsdag för att fånga händelserna på olika sätt. Jag har många års erfarenhet, som fotograf och filmare och dessutom med retusch- och redigeringsarbete. Jag är mycket noggrann i efterarbetet med varje bild – inga konstiga utfrätta ytor eller fördärvade hudtoner.


🌈 Här är alla välkomna, oavsett ursprung och sexuella preferenser. Kärlek är kärlek och det är den vi firar!

Bröllopsfoto Malmö
Bröllopsfoto Växjö

Fantastiska bilder och en rolig upplevelse! Trodde aldrig vi kunde se så bra ut på bild och vi hade väldigt kul under tiden.

— Sara & Christoffer

Hej, jag heter Johan


Jag är bröllopsfotograf i Växjö och Småland, och jag reser i hela Sverige för bara en liten extra, fast taxa.


Jag bor med sambo och tre barn i Växjö och har tidigare bott i Malmö i många år. Jag har mer än tio års erfarenhet som fotograf och videograf, och jag har över 20 års erfarenhet av redigering och annat bildarbete.


Jag jobbar mycket i södra Sverige – Skåne, Småland, Öland, Blekinge och Halland, men tar gärna uppdrag på annan ort för bara en liten extra, fast taxa för resande och övernattning, oavsett var i landet ni vill boka.

Bröllopsfotograf Växjö

Fantastiskt att få ha en så engagerad och entusiastisk fotograf på vårat bröllop! Johan älskar sitt jobb och det märks. Resultatet blev otroligt fina, ljusa bilder. Precis som vi ville. Rekommenderar till alla!

— Linnea & Christoffer
Bröllopsfotograf Skåne
Bröllopspar
Tack Johan för ett fantastiskt professionellt jobb på vår bröllopsdag! Vi är supernöjda! Bilderna är toppenfina och genomförandet kunde inte ha varit bättre. Våra varmaste rekommendationer!

– Charlotta & Tobias
Bröllopsfoto – ljust och luftigt, dämpade färger
Bröllopsfotograf Småland
Bröllopsfoto – stämningsfullt, dämpat ljus och mättade färger.
Bröllopsfoto – ljust, luftigt och varmt, rena färger.
Bröllopsfoto –luftigt med svalt ljus dämpade färger.
Poserande brudpar.
Detaljbild av dukning – glas, ljus, servetter, bestick.
Uppdukat bord med snittar på bröllopsfest.

En investering för livet

Vad kostar det?


I alla paket ingår ett planeringsmöte – vi träffas eller talar per telefon/videolänk. I de två större paketen ingår en 3–5 minuter lång film som sammanfattar er dag eller en kostnadsfri preshoot/förlovningsfotografering. Efter bröllopet levereras bilderna professionellt redigerade, dels högupplösta på ett USB-minne tillsammans med ett antal utvalda 15x10-fotoutskrifter, dels i ett personligt online-galleri som ni kan dela bilder från direkt med familj och vänner, till Facebook och Instagram.

Prispaket (alla priser inkl. moms)

12 timmar – Tutti Matrimonio – hela er dag

Från förberedelser och First Look till vigsel, riskastning, porträtt, gruppbilder, brudskål, dukning, middag, fest och dans, samt en extra uppsättning porträttbilder på kvällen, kanske i det magiska solnedgångsljuset?
Minst 600 bilder.
Bonus: En 3–6 minuter lång film som sammanfattar er dag eller en kostnadsfri förlovningsfotografering.

✔ Pris 27.500 kr.

9 timmar – Det mest populära paketet

Förberedelser och First Look, vigsel, riskastning, porträtt, gruppbilder, brudskål, dukning, middag eller porträtt, kanske i det magiska solnedgångsljuset?
Minst 450 bilder.
Bonus: En 3–6 minuter lång film som sammanfattar er dag eller en kostnadsfri förlovningsfotografering

✔ Pris 22.900 kr.

6 timmar – Halvdagspaket

Förberedelser, First Look, vigsel, riskastning, porträtt, mingel, gruppbilder, brudskål, dukning.
Minst 300 bilder.

✔ Pris 18.900 kr.

4 timmar – Lilla paketet för mindre bröllop

Vigsel, riskastning, gruppbilder och porträtt.
Minst 200 bilder.

✔ Pris 15.500 kr.

Extra timme

Extra timme utöver ett av paketen.

✔ Pris 1.900 kr.

Övrigt & tillval (alla priser inkl. moms)

Parfotografering / familjebilder

Till exempel förlovning eller elopement (bröllop utan gäster), eller familjebilder.
1 timmes fotografering.
Minst 35 bilder.

✔ Pris 5.500 kr

Trycksaker

Förstoringar från 25 kr.
Fotoböcker från 1.450 kr.
Canvas-tavlor från 1.990 kr.

Hör av er för mer detaljerad info.

Övrigt:

Bröllopsfilm

Bröllopsvideograf i småland och södra sverige

Fler och fler bröllopspar vill ha någon slags filmdokumentation av sin dag. Jag erbjuder ett par olika varianter – en 3–6 minuter lång sammanfattning av er dag eller en fullständig dokumentation av hela dagen. Professionellt filmat och redigerat. Psst ... se ett specialerbjudande för film (äkta Super 8) här. Tillgängligt under våren 2023.


Jag utformar upplägget för er bröllopsvideo enligt era önskemål. Hör av er så diskuterar vi!


» För mer information om video & film, kontakta mig här och skriv några rader om vad ni planerar så diskuterar vi upplägget.


Pris från 5.500 kr.

Bröllopsvideo – digitalt filmad + drönare. Super 8-effekt.

Bröllopsvideo – blandning av stillbilder och äkta film (Super 8).

Leverans

Hur får vi våra bilder?


Jag levererar era filer (bilder och/eller film) på två sätt – dels i en ask med alla filer i högsta kvalitet och upplösning på ett USB-minne tillsammans med ett antal handplockade utskrifter i vykortsformat. Utskrifterna är av mycket hög kvalitet och håller färgerna utan att blekna. Dels får ni en länk och ett lösenord till ett galleri online där ni har tillgång till alla era bilder i lite lägre upplösning, lagom för att dela på webb, i mejl, sociala medier etc. Det går att dela direkt från galleriet till t.ex. Facebook.

Fotografier och ett USB-minne i en svart ask.

En praktisk ask era filer i högsta kvalitet på en USB-sticka, tillsammans med ett handplockat antal 15x10-utskrifter av högsta kvalitet.

Boknings-FAQ

Hur går det till att boka?

Skicka en förfrågan och berätta lite om vad ni tänkt er. Om jag är tillgänglig det datum ni önskar diskuterar vi era planer. Om ni därefter bestämmer er för att boka reserverar ni ert datum genom att betala en bokningsavgift på 1/4 av totalbeloppet. Vi skriver ett avtal så att det är tydligt för både er och mig vad vi kommit överens om och vad som gäller vid komplikationer av något slag. De återstående 3/4 av kostnaden betalar ni senast 10 dagar efter bröllopet.

Kan vi komma överens om ett anpassat upplägg?

Visst! Det brukar fungera bra att utgå från något av mina paket och sedan finjusterar vi så att det passar er planering.

Kan vi ses innan bröllopet?

Det är bra om vi kan ha kontakt på något sätt utöver att bara mejla, så att vi lär känna varandra lite innan det är dags. Det brukar vara trevligt att träffas och prata. Då berättar jag lite om hur jag arbetar och ni berättar lite om er, vad ni har för förväntningar på dagen och önskemål när det gäller bilder. Om vi inte kan ses IRL på t.ex. ett café så funkar det bra med videomöte eller telefon.

I 12- och 9-timmarspaketen ingår dessutom en kostnadsfri pre-shoot / förlovningsfotografering. Det är ett bra tillfälle att lära känna varandra lite extra.

Hur och när får vi våra bilder?

Jag levererar ett första smakprov på ungefär 15 bilder inom ett dygn efter bröllopet. (Eller ofta ännu snabbare.) De resterande bilderna får ni efter 3–6 veckor. De levereras professionellt redigerade, dels högupplösta på ett USB-minne tillsammans med ett handplock 10x15-printar från er dag, dels i ett personligt Online-galleri som ni kan dela med familj och vänner och direkt till Facebook och Instagram.

Kan du tänka dig att resa för att fotografera vårt bröllop?

Visst! För det mesta arbetar jag i södra Sverige men jag reser gärna både inom landet och i Europa om jag har möjlighet.

Tillkommer det några kostnader?

Resekostnad är inkluderat i priserna ovan om bröllopet hålls i Småland.

För bröllop på annan ort i Sverige tillkommer mellan 500 kr–1.000 kr för resa och om det behövs övernattning 500 kr–1.000 kr för boende.

Inga övriga kostnader tillkommer.