“Fantastiska bilder och en rolig upplevelse! Trodde aldrig vi kunde se så bra ut på bild och vi hade väldigt kul under tiden.”


Hej, jag heter Johan,

Jag är bröllopsfotograf i Småland & södra Sverige

Jag fångar er dag naturligt och vackert. Känslorna, platsen, de stora händelserna och de fina detaljerna. Jag guidar er steg för steg när det behövs, så att ni kan slappna av och vara er själva.

Jag utgår från Växjö och jobbar i hela södra Sverige: Skåne, Småland, Öland, Blekinge, Halland. Jag tar också gärna uppdrag i Stockholm och på västkusten när jag har möjlighet.

🌈 Här är alla välkomna, oavsett ursprung och sexuella preferenser. Kärlek är kärlek och det är den vi firar!

Mer om mig
Fantastiskt att få ha en så engagerad och entusiastisk fotograf på vårat bröllop! Johan älskar sitt jobb och det märks. Resultatet blev otroligt fina, ljusa bilder. Precis som vi ville. Rekommenderar till alla!

– Linnea & Christoffer
01 / 10

Genuina känslor – avslappnat och gärna lite kul


Jag arbetar dokumentärt för att era bilder ska kännas naturliga och avslappnade. Jag tycker att bilderna gärna får vara lite kul – och så klart ska de vara vackra. Jag försöker alltid att vara kreativ när jag dokumenterar er dag för att fånga händelserna ur olika perspektiv, både de stora dragen och de fina detaljerna.


Med mig som er fotograf behöver ni inte vara oroliga för att det ska kännas obekvämt framför kameran. Jag är entusiastisk, lugn och trygg och positiv och guidar er steg för steg när det behövs, så att ni kan slappna av och vara er själva. De flesta brukar tycka att det är både spännande och roligt.


Jag har många års erfarenhet av retusch- och redigeringsarbete och är noggrann i efterarbetet med varje bild – inga konstiga utfrätta ytor eller fördärvade hudtoner.

Vackert brudpar som ser på varandra på en skogsstig.
Brudpar som står vända åt olika håll – bruden vänd mot kameran fixar sitt hår.
Tack Johan för ett fantastiskt professionellt jobb på vår bröllopsdag! Vi är supernöjda! Bilderna är toppenfina och genomförandet kunde inte ha varit bättre. Våra varmaste rekommendationer!

– Charlotta & Tobias
Bruden skrattar och hennes vän hjälper henne lägga håret tillrätta.
Brud under förberedelser, smink, fix, påklädning.
Bruden och hennes väninna skålar glatt mot kameran.
Bruden skrattar varmt och ser på sin man.
Bruden skarp i bakgrunden, brudgummen oskarp syns bara lite, nära kameran till vänster.
Poserande brudpar.
Detaljbild av dukning – glas, ljus, servetter, bestick.
Uppdukat bord med snittar.

En investering för livet

Vad kostar det?


I alla paket ingår ett planeringsmöte – vi träffas eller talar per telefon/videolänk. I de två större paketen ingår en 3–5 minuter lång film som sammanfattar er dag eller en kostnadsfri preshoot/förlovningsfotografering. Efter bröllopet levereras bilderna professionellt redigerade, dels högupplösta på ett USB-minne tillsammans med ett antal utvalda 10x15-fotoutskrifter, dels i ett personligt online-galleri som ni kan dela bilder från direkt med familj och vänner, till Facebook och Instagram.

Prispaket & tillval (alla priser inkl. moms)

12 timmar – hela er dag

Från förberedelser och First Look till vigsel, riskastning, porträtt, gruppbilder, brudskål, dukning, middag, fest och dans, samt en extra uppsättning porträttbilder på kvällen, kanske i det magiska solnedgångsljuset?
Minst 600 bilder.
Bonus: En 3–6 minuter lång film som sammanfattar er dag eller en kostnadsfri förlovningsfotografering.

✔ Pris 30.500 kr.

9 timmar – Det mest populära paketet

Förberedelser och First Look, vigsel, riskastning, porträtt, gruppbilder, brudskål, dukning, middag eller porträtt, kanske i det magiska solnedgångsljuset?
Minst 450 bilder.
Bonus: En 3–6 minuter lång film som sammanfattar er dag eller en kostnadsfri förlovningsfotografering

✔ Pris 24.500 kr.

6 timmar – Halvdag

Förberedelser, First Look, vigsel, riskastning, porträtt, mingel, gruppbilder, brudskål, dukning.
Minst 300 bilder.

✔ Pris 21.900 kr.

3 timmar – för mindre bröllop

Vigsel, riskastning, gruppbilder och porträtt.
Minst 150 bilder.

✔ Pris 15.500 kr.

Övrigt – Parfotografering

Till exempel förlovning, Elopement (bröllop utan gäster) eller familjebilder.
1 timmes fotografering.
Minst 25 bilder.

✔ Pris 5.500 kr

Tillval – Trycksaker

Förstoringar från 29 kr.
Fotoböcker från 1.490 kr.
Canvas-tavlor från 1.790 kr.

Hör av er för mer detaljerad info.

Övrigt:

Bröllopsfilm

Bröllopsvideograf i småland och södra sverige

Fler och fler bröllopspar vill ha någon slags filmdokumentation av sin dag. Jag erbjuder ett par olika varianter: en 3–6 minuter lång sammanfattning av er dag eller en fullständig dokumentation av hela dagen. Professionellt filmat och redigerat. Psst ... se ett specialerbjudande för film (äkta Super 8) här. Tillgängligt en kort tid, just nu.


» För mer information om video & film, kontakta mig här och skriv några rader om vad ni planerar så diskuterar vi upplägget.


Pris från 5.500 kr–45.000 kr.

Jag utformar upplägget för er bröllopsvideo enligt era önskemål. Hör av er för mer info så diskuterar vi.

Leverans

Hur får vi våra bilder?


Jag levererar era bilder/film på två sätt – dels i en ask med alla filer i högsta kvalitet och upplösning på ett USB-minne tillsammans med ett antal handplockade utskrifter i vykortsformat. Utskrifterna är av mycket hög kvalitet och håller färgerna utan att blekna. Dels får ni en länk och ett lösenord till ett galleri online där ni har tillgång till alla era bilder i lite lägre upplösning, lagom för att dela på webb, i mejl, sociala medier etc. Det går att dela direkt från galleriet till t.ex. Facebook.

Fotografier och ett USB-minne i en svart ask.

En fin och praktisk ask i grov, svart kartong med alla era filer i högsta kvalitet (på en USB-sticka) tillsammans med ett handplockat antal 15x10-utskrifter av högsta kvalitet.

Boknings-FAQ

Hur går det till att boka?

Skicka en förfrågan och berätta lite om vad ni tänkt er. Om jag är tillgänglig det datum ni önskar diskuterar vi era planer. Om ni därefter bestämmer er för att boka reserverar ni ert datum genom att betala en bokningsavgift på 1/3 av totalbeloppet. Vi skriver ett avtal så att det är tydligt för både er och mig vad vi kommit överens om och vad som gäller vid komplikationer av något slag. De återstående 2/3 av kostnaden betalar ni senast 10 dagar efter bröllopet.

Kan vi komma överens om ett anpassat upplägg?

Visst! Det brukar fungera bra att utgå från något av mina paket och sedan finjusterar vi så att det passar er planering.

Kan vi ses innan bröllopet?

Det är bra om vi kan ha kontakt på något sätt utöver att bara mejla, så att vi lär känna varandra en aning innan det är dags. Det brukar vara väldigt trevligt att träffas och prata. Jag berättar lite om hur jag arbetar och ni berättar lite om er och vad ni har för förväntningar på dagen och önskemål när det gäller bilderna. Om vi inte kan ses IRL, på t.ex. ett café, så funkar det bra med videomöte eller telefon.

Hur och när får vi våra bilder?

Jag levererar ett första smakprov på c:a 20 bilder 24–48 timmar efter bröllopet. De resterande bilderna får ni efter 3–6 veckor. De levereras professionellt redigerade, dels högupplösta på ett USB-minne tillsammans med ett handplock av 10x15-printar från er dag, dels i ett personligt Online-galleri som ni kan dela med familj och vänner och direkt till Facebook och Instagram.

Kan du tänka dig att resa för att fotografera vårt bröllop?

Visst! För det mesta arbetar jag i södra Sverige, men jag reser gärna både inom landet och i Europa om jag har möjlighet.

Tillkommer det några kostnader?

Resekostnad är inkluderat i priset om bröllopet hålls i Småland, annars tillkommer 32,5 kr per mil, alternativt biljettpris för tågresa. Om övernattning krävs tillkommer rimlig kostnad för det.