Fotograf Johan Nyberg, Växjö

Bröllopsfotograf i Växjö

Bröllopsfoto & film i hela Småland


Jag erbjuder tjänster som bröllopsfotograf i Växjö, Småland och södra Sverige. Bröllopsfotografering och/eller bröllopsvideo. Jag har 15 års erfarenhet som fotograf & inom film- och mediaproduktion, så med mig som er bröllopsfotograf eller bröllopsvideograf kan ni känna er trygga! 🙂


Vill ni boka mig för att fotografera ert bröllop under säsongen 2024 är det hög tid att kolla om jag är tillgänglig ert datum.


Letar ni efter mina priser så hittar ni dem längre ner på sidan.

Bröllopsfotograf Småland

Fantastiska bilder och en rolig upplevelse! Trodde aldrig vi kunde se så bra ut på bild och vi hade väldigt kul under tiden.


— Sara & Christoffer

Bröllopsfotograf Växjö

Er dag!

Naturligt, avslappnat och gärna lite kul


Mitt mål är att fånga era personligheter och er kärlek i en fin och autentisk berättelse om er dag.


Jag arbetar dokumentärt för att era bilder ska bli naturliga och avslappnade. Jag gillar när det är okonstlat och enkelt, det brukar bli de bästa bilderna. Jag krånglar inte till det med poser i onödan, men det behövs ändå ibland och då guidar jag er steg för steg så att ni kan slappna av och vara er själva. Ni behöver inte vara oroliga för att ni ska känna er obekväma. Det brukar gå jättebra och det brukar vara roligt – det är därför jag gör det! 😊


Jag tycker att en del av bilderna gärna får vara lite kul och jag försöker alltid vara kreativ för att fånga händelser på olika sätt. Jag har många års erfarenhet både som fotograf och med bildredigering och är noggrann i efterarbetet med varje bild.

Johan var lyhörd, flexibel och noga med allt han tog sig för och han fick fram så mycket känslor i bilderna – precis vad vi önskade oss. Vi är väldigt tacksamma för Johans hjälp och rekommenderar honom varmt!

– Lina & Gabriel


Bröllop och fest i Malmö 2023.

Bröllopsfotograf Malmö

Är jag rätt fotograf för er?


Om ni gillar vad ni ser här på min bröllopssida så vet ni ungefär vad ni får bildmässigt, men för att er dag ska bli så bra som möjligt är det viktigt att ni känner förtroende för mig som er fotograf. Efter ett telefonsamtal eller eventuellt ett möte eller videosamtal brukar man känna om det är rätt.


Jag är en lugn och trygg person med många års erfarenhet, så jag blir inte stressad i första taget. Jag hjälper er med hur ni ska posera när det behövs och det finns ingenting ni behöver känna er obekväma med inför mig. Så här tycker en av mina kunder om mig. (Tack Elin! 😊 💛)


Johan är lyhörd, professionell & lättsam. För mig är det viktigt med en fotograf/filmare som lyssnar & gör allt för att förstå önskemål. Är det vad du söker så är Johan helt rätt person. Bröllopsfilmen vi beställde blev perfekt på alla sätt och vis. TACK ❤️

– Elin & Toba


Bröllop och fest i Växjö 2023.

Ni kan se ett utdrag ur filmen längre ner på sidan.

Bröllopsfotograf i Växjö & Småland


Hej, jag heter Johan. Jag har många års erfarenhet av att fotografera och filma bröllop, med bred kompetens både som fotograf och videograf.


Ofta arbetar jag i Växjö och Småland men jag reser också i stora delar av södra Sverige för bara en liten extra, fast avgift. (Se mina priser längre ner.)


Jag bor med sambo och tre barn i Växjö och har tidigare bott många år i Malmö, så jag tar gärna uppdrag där också.


🌈 Här är alla välkomna, oavsett ursprung och sexuella preferenser. Kärlek är kärlek och det är den vi firar!

Bröllopsfotograf Växjö
Fantastiskt att få ha en så engagerad och entusiastisk fotograf på vårt bröllop! Johan älskar sitt jobb, det märks. Resultatet blev otroligt fina, ljusa bilder. Precis som vi ville. Rekommenderar till alla!

— Linnea & Christoffer


Bröllop i Ängelholm och fest i Helsingborg 2022.

Bästa bröllopsfotograf

En investering i fantastiska minnen

Vad kostar det?


I alla paket ingår ett planeringsmöte – vi träffas eller talar per telefon/videolänk.


Efter bröllopet levereras bilderna redigerade, högupplösta på ett USB-minne eller via nedladdningslänk samt i ett personligt online-galleri som ni kan dela bilder från direkt med familj och vänner, till sociala medier etc.

Priser bröllopsfoto 2023–2024 (inkl. moms)

11–12 timmar – hela er dag

Från förberedelser och First Look till vigsel, riskastning, porträtt, gruppbilder, brudskål, dukning, middag, fest och dans, samt en extra uppsättning porträttbilder på kvällen, kanske i det magiska solnedgångsljuset?
Minst 500 bilder.

Pris
✔ Inom Småland: 29.900 kr.
✔ I övriga södra Sverige: 30.900 kr.
✔ Med HighLight-video: + 4.900 kr. (En c:a 5 min sammanfattning av er dag.)

9 timmar – det mest populära paketet

Förberedelser och First Look, vigsel, riskastning, porträtt, gruppbilder, brudskål, dukning, middag eller porträtt, kanske i det magiska solnedgångsljuset?
Minst 400 bilder.

Pris
✔ Inom Småland: 24.900 kr.
✔ I övriga södra Sverige: 25.900 kr.
✔ Med HighLight-video: + 4.700 kr. (En 4–5 min sammanfattning av er dag.)

6 timmar – halvdagspaket

Förberedelser, First Look, vigsel, riskastning, porträtt, mingel, gruppbilder, brudskål, dukning.
Minst 300 bilder.

Pris
✔ Inom Småland: 19.900 kr.
✔ I övriga södra Sverige: 20.900 kr.
✔ Med HighLight-video: + 4.500 kr. (En 3–4 min sammanfattning av er dag.)

3 timmar – för mindre bröllop.

Vigsel, riskastning, gruppbilder och porträtt.
Minst 200 bilder.

Pris
✔ Inom Småland: 13.900 kr.
✔ I övriga södra Sverige: 14.900 kr.
✔ Med HighLight-video: + 4.500 kr. (En 2–3 min sammanfattning av er dag.)

1 timme – Parfotografering

Till exempel förlovning eller elopement (bröllop utan gäster).
1 timmes fotografering.
Minst 25 bilder.

Pris
✔ I Växjö kommun: 5.000 kr.
✔ I övriga Kronobergs län: 5.300 kr.

Extra timme

Extra timme utöver ett av paketen.

✔ Pris 2.290 kr.

Företagsfilm Växjö

Bröllopsfilm

Bröllopsvideograf i Småland & södra Sverige


Fler och fler bröllopspar vill ha någon slags filmdokumentation av sin dag. I mina paket ovan erbjuder jag korta "Highlight"-filmer – en 2–6 minuter lång sammanfattning av er dag. Jag kan också filma en fullständig dokumentation av er dag. Jag utformar upplägget för er bröllopsvideo enligt era önskemål.


✔ Pris från 4.500 kr för en 2–3 minuter sammanfattning av er dag, enligt prispaketen ovan. För mer omfattande videodokumentation eller enbart videodokumentation av ert bröllop, hör av er med info om vad ni planerar så återkommer jag med ett prisförslag.

Sammandrag från heldags bröllopsdokumentation. Stillbilderna i början och slutet är tagna av Fotograf Martina Wärenfeldt.

Bröllopsvideo – digitalt filmad + drönare. Super 8-effekt.

Bröllopsvideo – blandning av stillbilder och äkta film (Super 8).

Tack Johan för ett fantastiskt professionellt jobb på vår bröllopsdag! Vi är supernöjda! Bilderna är toppenfina och genomförandet kunde inte ha varit bättre. Våra varmaste rekommendationer!

— Charlotta & Tobias

Hur bokar vi?

Boknings-FAQ

Hur går det till att boka?

Skicka en förfrågan och berätta lite om vad ni tänkt er. Om jag är tillgänglig det datum ni önskar diskuterar vi era planer. Om ni därefter bestämmer er för att boka reserverar ni ert datum genom att betala en bokningsavgift på 1/4 av totalbeloppet. Vi skriver ett avtal så att det är tydligt för både er och mig vad vi kommit överens om och vad som gäller vid komplikationer av något slag. De återstående 3/4 av kostnaden betalar ni senast 10 dagar efter bröllopet.

Kan vi komma överens om ett anpassat upplägg?

Visst! Det brukar fungera bra att utgå från något av mina paket och sedan finjusterar vi så att det passar er planering.

Kan vi ses innan bröllopet?

Det är bra om vi kan ha kontakt på något sätt utöver att bara mejla, så att vi lär känna varandra lite innan det är dags. Det brukar vara trevligt att träffas och prata. Då berättar jag lite om hur jag arbetar och ni berättar lite om er, vad ni har för förväntningar på dagen och önskemål när det gäller bilder. Om vi inte kan ses IRL på t.ex. ett café så funkar det bra med videomöte eller telefon.

I 12- och 9-timmarspaketen ingår dessutom en kostnadsfri pre-shoot / förlovningsfotografering. Det är ett bra tillfälle att lära känna varandra lite extra.

Hur och när får vi våra bilder?

Jag levererar ett första smakprov på ungefär 15 bilder inom ett dygn efter bröllopet. (Eller ofta ännu snabbare.) De resterande bilderna får ni efter 3–6 veckor. De levereras professionellt redigerade, dels högupplösta på ett USB-minne tillsammans med ett handplock 10x15-printar från er dag, dels i ett personligt Online-galleri som ni kan dela med familj och vänner och direkt till Facebook och Instagram.

Kan du tänka dig att resa för att fotografera vårt bröllop?

Visst! För det mesta arbetar jag i södra Sverige men jag reser gärna både inom landet och i Europa om jag har möjlighet.

Tillkommer det några kostnader?

Resekostnad är inkluderat i priserna ovan om bröllopet hålls i Småland.

För bröllop på annan ort i Sverige tillkommer mellan 500 kr–1.000 kr för resa och om det behövs övernattning 500 kr–1.000 kr för boende.

Inga övriga kostnader tillkommer.

Leverans

Hur får vi våra bilder?

Ni får era filer i ett galleri online där ni har tillgång till bilderna i lagom upplösning för att dela på webb, i mejl, sociala medier etc. Det går att dela direkt från galleriet till t.ex. Facebook. Ni får också en nedladdningslänk för att spara ner samtliga bilder i högsta upplösning och kvalitet.

Svartvit bild på brud vid fönster.
Follow me on Instagram
@fotograf.johan.nyberg
Bröllopsfotograf Borgholm, Öland