Bröllopsfotograf i Växjö

och södra Sverige


Hej och välkommen! Jag heter Johan. Jag erbjuder tjänster som bröllopsfotograf i Växjö, Småland och södra Sverige. Jag tar bara en liten extra, fast taxa för resande och övernattning nästan oavsett var ni önskar boka – bröllopsfotografering och/eller bröllopsvideo. Se mina priser längre ner på sidan.


Vill ni boka mig för att fotografera ert bröllop under säsongen 2024 är det hög tid att kolla om jag är tillgänglig ert datum.


Letar du efter mina priser så finns de längre ner på sidan.

Bröllopsfotograf Växjö

Fantastiska bilder och en rolig upplevelse! Trodde aldrig vi kunde se så bra ut på bild och vi hade väldigt kul under tiden.


— Sara & Christoffer

Bröllopsfotograf

Er dag!

Naturligt, avslappnat och gärna lite kul


Mitt mål är att fånga era personligheter och er kärlek i en fin och autentisk berättelse om er dag.


Jag arbetar dokumentärt för att era bilder ska bli naturliga och avslappnade. Jag gillar när det är okonstlat och enkelt, det brukar bli de bästa bilderna. Därför försöker jag att inte krångla med poser i onödan, men när det behövs guidar jag er steg för steg så att ni kan slappna av och vara er själva. Ni behöver inte vara oroliga för att ni ska känna er obekväma. Det brukar gå jättebra och det brukar vara roligt!


Jag tycker att bilderna gärna får vara lite kul och jag försöker alltid vara kreativ för att fånga händelser på olika sätt. Jag har många års erfarenhet både som fotograf och med bildredigering och är noggrann i efterarbetet med varje bild.

Bästa bröllopsfotograf
Bröllopsfotograf Höja kyrka
Bröllopsfoto klänning
Kyrka
Bästa bröllopsfotograf
Detaljbild brudpar
Brudens skor
Brud och gum i full fart
Brudens fot på jordig mark
Bröllopsfest dukning
Dukning bröllop
Save the date-trycksaker
Bröllopsfoto brudgum
Bröllopsfoto Herrgård De Luxe
Bröllopsfoto brud, tärnor
Bröllopsfotograf Osaby herrgård DeLuxe
Bröllopsfotograf Asa kyrka
Bröllopsfotograf Borgeby kyrka
Borgeby kyrka bröllop
Bröllopsfoto brud och tärna
Bröllopsfotograf Hossmo kyrka
Brudtärnor
Detaljbild gästbok
Detaljbild champagne
Bästa bröllopsfotograf
Bröllopspar dass hjärta
Blommor och presenter
Bröllopsfotograf mobil
Bästa bröllopsfotograf

Bröllopsfotograf i Växjö & Småland


Hej, jag heter Johan. Jag har många års erfarenhet av att fotografera och filma bröllop, med bred kompetens både som fotograf och videograf.


Ofta arbetar jag i Växjö och Småland men jag reser också i stora delar av södra Sverige för bara en liten extra, fast avgift. (Se mina priser lite längre ner.) Jag bor med sambo och tre barn i Växjö och har tidigare bott många år i Malmö, så jag tar gärna uppdrag där också.


🌈 Här är alla välkomna, oavsett ursprung och sexuella preferenser. Kärlek är kärlek och det är den vi firar!

Bröllopsfotograf Växjö
Fantastiskt att få ha en så engagerad och entusiastisk fotograf på vårt bröllop! Johan älskar sitt jobb, det märks. Resultatet blev otroligt fina, ljusa bilder. Precis som vi ville. Rekommenderar till alla!


— Linnea & Christoffer


Bästa bröllopsfotograf

En investering i fantastiska minnen

Vad kostar det?


I alla paket ingår ett planeringsmöte – vi träffas eller talar per telefon/videolänk.


Efter bröllopet levereras bilderna redigerade, högupplösta på ett USB-minne och i ett personligt online-galleri som ni kan dela bilder från direkt med familj och vänner, till sociala medier etc.

Priser bröllopsfoto 2023–2024 (inkl. moms)

12 timmar – hela er dag

Från förberedelser och First Look till vigsel, riskastning, porträtt, gruppbilder, brudskål, dukning, middag, fest och dans, samt en extra uppsättning porträttbilder på kvällen, kanske i det magiska solnedgångsljuset?
Minst 500 bilder.

Pris
✔ Inom Småland: 29.900 kr.
✔ I övriga södra Sverige: 31.900 kr.
✔ Med HighLight-video: + 4.900 kr. (En 2–3 min sammanfattning av er dag.)

9 timmar – det mest populära paketet

Förberedelser och First Look, vigsel, riskastning, porträtt, gruppbilder, brudskål, dukning, middag eller porträtt, kanske i det magiska solnedgångsljuset?
Minst 400 bilder.

Pris
✔ Inom Småland: 24.900 kr.
✔ I övriga södra Sverige: 26.900 kr.
✔ Med HighLight-video: + 4.900 kr. (En 2–3 min sammanfattning av er dag.)

6 timmar – halvdagspaket

Förberedelser, First Look, vigsel, riskastning, porträtt, mingel, gruppbilder, brudskål, dukning.
Minst 300 bilder.

Pris
✔ Inom Småland: 19.900 kr.
✔ I övriga södra Sverige: 21.700 kr.
✔ Med HighLight-video: + 4.900 kr. (En 2–3 min sammanfattning av er dag.)

3 timmar – för mindre bröllop

Vigsel, riskastning, gruppbilder och porträtt.
Minst 200 bilder.

Pris
✔ Inom Småland: 13.900 kr.
✔ I övriga södra Sverige: 15.700 kr.
✔ Med HighLight-video: + 4.900 kr. (En 2–3 min sammanfattning av er dag.)

1 timme – Parfotografering

Till exempel förlovning eller elopement (bröllop utan gäster).
1 timmes fotografering.
Minst 25 bilder.

Pris
✔ I Växjö kommun: 5.000 kr.
✔ I övriga Kronobergs län: 5.300 kr.

Extra timme

Extra timme utöver ett av paketen.

✔ Pris 2.290 kr.

Bröllopsfilm

Bröllopsvideograf i småland och södra sverige

Fler och fler bröllopspar vill ha någon slags filmdokumentation av sin dag. I mina paket ovan erbjuder jag korta "Highlight"-filmer – en 2–6 minuter lång sammanfattning av er dag. Jag kan också filma en fullständig dokumentation av er dag. Jag utformar upplägget för er bröllopsvideo enligt era önskemål.


Pris från 2.500 kr för en 2–3 minuters sammanfattning av er dag. För mer omfattande videodokumentation, hör av er med info om vad ni planerar så diskuterar vi saken.

Bröllopsvideo – digitalt filmad + drönare. Super 8-effekt.

Bröllopsvideo – blandning av stillbilder och äkta film (Super 8).

Tack Johan för ett fantastiskt professionellt jobb på vår bröllopsdag! Vi är supernöjda! Bilderna är toppenfina och genomförandet kunde inte ha varit bättre. Våra varmaste rekommendationer!

— Charlotta & Tobias

Hur bokar vi?

Boknings-FAQ

Hur går det till att boka?

Skicka en förfrågan och berätta lite om vad ni tänkt er. Om jag är tillgänglig det datum ni önskar diskuterar vi era planer. Om ni därefter bestämmer er för att boka reserverar ni ert datum genom att betala en bokningsavgift på 1/4 av totalbeloppet. Vi skriver ett avtal så att det är tydligt för både er och mig vad vi kommit överens om och vad som gäller vid komplikationer av något slag. De återstående 3/4 av kostnaden betalar ni senast 10 dagar efter bröllopet.

Kan vi komma överens om ett anpassat upplägg?

Visst! Det brukar fungera bra att utgå från något av mina paket och sedan finjusterar vi så att det passar er planering.

Kan vi ses innan bröllopet?

Det är bra om vi kan ha kontakt på något sätt utöver att bara mejla, så att vi lär känna varandra lite innan det är dags. Det brukar vara trevligt att träffas och prata. Då berättar jag lite om hur jag arbetar och ni berättar lite om er, vad ni har för förväntningar på dagen och önskemål när det gäller bilder. Om vi inte kan ses IRL på t.ex. ett café så funkar det bra med videomöte eller telefon.

I 12- och 9-timmarspaketen ingår dessutom en kostnadsfri pre-shoot / förlovningsfotografering. Det är ett bra tillfälle att lära känna varandra lite extra.

Hur och när får vi våra bilder?

Jag levererar ett första smakprov på ungefär 15 bilder inom ett dygn efter bröllopet. (Eller ofta ännu snabbare.) De resterande bilderna får ni efter 3–6 veckor. De levereras professionellt redigerade, dels högupplösta på ett USB-minne tillsammans med ett handplock 10x15-printar från er dag, dels i ett personligt Online-galleri som ni kan dela med familj och vänner och direkt till Facebook och Instagram.

Kan du tänka dig att resa för att fotografera vårt bröllop?

Visst! För det mesta arbetar jag i södra Sverige men jag reser gärna både inom landet och i Europa om jag har möjlighet.

Tillkommer det några kostnader?

Resekostnad är inkluderat i priserna ovan om bröllopet hålls i Småland.

För bröllop på annan ort i Sverige tillkommer mellan 500 kr–1.000 kr för resa och om det behövs övernattning 500 kr–1.000 kr för boende.

Inga övriga kostnader tillkommer.

Leverans

Hur får vi våra bilder?

Ni får era filer i ett galleri online där ni har tillgång till bilderna i lagom upplösning för att dela på webb, i mejl, sociala medier etc. Det går att dela direkt från galleriet till t.ex. Facebook. Ni får också en nedladdningslänk för att spara ner samtliga bilder i högsta upplösning och kvalitet.

Svartvit bild på brud vid fönster.